dilluns, 30 de març del 2020


PROPOSTES DE LECTURA PER A AQUESTA SETMANA

Pares i mares de les classes dels taurons i els dofins. El confinament s'està allargant i no sabem encara com evolucionarà. Ànims a tots.

Aquestes darreres setmanes us estem fent propostes per mantenir actius als infants. L'activitat d'aquesta setmana és de lectura.

Hem observat que poques famílies miren el bloc, per això us felicitem a aquelles que us mostreu interessades; també us demanem que comuniqueu per whats app a la resta de famílies de taurons i dofins que estem penjant propostes d'activitats al bloc. Sisplau  poseu algun comentari sobre la proposta que us fem: quan de temps hi dediqueu, si teniu algun dubte o quines dificultats us trobeu, etc.

Propostes de lectura, tenint en compte el ritme i el moment en l'aprenentatge lectoescriptor de cada infant:

1.Full de lectura bàsica amb els son /r/ i /t/



2.Cada infant està en un moment molt diferent, nosaltres penjarem lectures bàsiques perquè puguin seguir els infants que segueixen el currículum amb normalitat. Aquells infants que ja tenen bon nivell de lectura: han de millorar la velocitat i la comprensió, i això s'aconsegueix llegint una mica cada dia, qualsevol conte que tingueu a casa, alguns són ja capaços de llegir qualsevol tipus de lletra. Un joc que els agrada és la lectura d'ordres que han d'executar, podeu escriure frases que ells-es han de llegir i fer, per exemple: «vés a la cuina i agafa una poma», molt útils per treballar la comprensió lectora.

3.Per als infants que mostren més dificultat es recomana treballar a partir de la síl·laba. Hem treballat el sons: p, l, s, m, r i t. Amb aquests sons treballarem la síl·laba: pa, pe, pi, po, pu… amb tots els sons. A partir d'aquestes síl·labes podem fer paraules com: pala, lupa, papa, mama, sopa, mapa, tassa, meló, poma, pera, moto …. i fins i tot de tres síl·labes: maleta, paleta, pilota, pirata, sopeta i poques més.

4.Per a infants amb necessitats educatives especials cal simplificar les propostes de lectura:
lectura de vocals en lletra de pal i lligada, lectura de noms dels companys de la classe (que podeu escriure en un full, en grups de 4-5), discriminació de consonants (p, l, m, s, r, t).

Finalment, recordeu fer sempre dibuixos lliures i de l'esquema corporal.

NOVAMENT: ÀNIMS A TOTS





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada